Automatizálási megoldások széles tárháza a GE-CO standján

MACH-TECH_2019_GE-CO_42-700x467

Az idei MACH-TECH-en az automatizálásé és az automatizálhatóságé volt a főszerep a GE-CO standján. A bemutatott megoldásokról és gépekről a vállalat tulajdonosait, Magony Tamást, Rieth Thomast és Juvancz Dórát kérdeztük.

A korábbi évek mintájára, a GE-CO idén is számtalan érdekes bemutatóval és izgalmas műsorokkal várta a standjára látogatókat, akik első kézből tapasztalhatták meg a vállalat szlogenjével fémjelzett kimeríthetetlen lendületet.

A GE-CO idén elsősorban az Ipar 4.0-ra és az automatizálásra helyezte a hangsúlyt, ennek megfelelően standjuk egyik fő látványossága egy demóprogram volt, amiben 5 különböző gyártó szerszámgépeit összekötve demonstrálták az ipari digitalizáció nyújtotta előnyöket. A gépekből kinyert adatoknak köszönhetően valós időben lehetett megtekinteni az állási, várakozási, munka- és ciklusidőket, az adott munkafázisok teljesítettségét százalékos arányban, a futtatott programokat, valamint olyan paraméterek diagramos ábrázolását, mint a főorsó fordulatszám vagy az előtolási sebesség. A rendelkezésre álló adatok természetesen az ügyfél egyedi igényei szerint szűrhetők és feldolgozhatók, nagyobb hatékonyságot és egyszerűbb felügyeleti lehetőségeket biztosítva minden vállalat számára, mérettől és profiltól függetlenül.

Automatizálás és automatizálhatóság
Szintén az automatizáció adta lehetőségeket szemléltette két japán márka egy-egy szerszámgépe: egy Tsugami M08DE-II és egy Murata MW120 GT fronteszterga, melyeknek már gyári kivitelükben részét képezi az automatizáció. Előbbi olyan innovatív funkciókkal biztosít magas termelékenységet, mint az automatikus hőtorzítás kompenzáció vagy a túlterhelés-érzékelés, amelynek köszönhetően minimalizálhatók a károk a gép maximális terhelhetőségének esetleges átlépése esetén. A Murata MW120 GT pedig az alapfelszereltséghez tartozó portálos robot rakodójával gondoskodik a rövidebb ciklusidőkről.

Ugyancsak a fő tematikát képviselte a GE-CO vezető márkája – a Doosan – négy kiállított szerszámgépe, melyek – az előbbiektől eltérően – utólagos automatizálást biztosítanak. Tökéletes példa volt erre a FANUC robottal ellátott LYNX 2100LMA kompakt esztergaközpont. Maga a szerszámgép, rendkívüli teljesítményéről, kivételes stabilitásáról és egyszerű kezelhetőségéről ismert, és szerszámterhelés figyelő rendszerrel kapható az alapfelszereltség részeként.

A LYNX mellett bemutatásra került még a Doosan-tól egy tömeggyártáshoz kiválóan alkalmas, ikerpalettás horizontális megmunkálóközpont, az NHP 5000, két DVF 5000 5-tengelyes vertikális megmunkáló központ, illetve a szintén ikerpalettás, direkthajtású főorsóval és alacsony hőtermelésű golyóscsapágyakkal felszerelt T 3600D vertikális megmunkálóközpont.

Innovatív technológiák lemezmegmunkáláshoz
A standon idén harmadik alkalommal kapott helyet a GE-CO lemezes divíziója is, ami többek között a világ legkisebb vízvágójának, az OMAX ProtoMAX-nak is helyt adott. A könnyűipari alkalmazásokhoz, személyes használatra, oktatáshoz vagy akár művészi projektekhez is ideális vízsugaras vágóval fém, üveg, gránit, mű- és faanyagok is egyaránt megmunkálhatók.

Folyamatos megmunkálásokat végzett emellett az OMAX egy másik vízvágója is, a lényegesen nagyobb MAXIEM 1530. A rendkívül gyors abrazív vízvágó, a továbbfejlesztett Intelli-TRAX technológiának köszönhetően akár 1 mikronos pontosságra is képes, A-Jet 5-tengelyes vágófejével pedig összetett elemek megmunkálására is alkalmas.

A lemezes részleg egy másik fő látványossága egy APHS szériás Weinbrenner élhajlító volt. A mereven hegesztett, egységes acél vázas, két kovácsolt acél hengeres hajlító gerendával ellátott szerszámgépet a standon egy, a KLS 2000 Kft. által forgalmazott TM Robot rendszer szolgálta ki.

A fentieken túl helyt kapott a standon egy Akyapak APK 081-es kompakt profilhajlító és egy GEKA HYDRACORP-55/110SD 2 pozíciós élhajlító is.

Látványosságokból tehát nem volt hiány, amiről a folyamatos gépbemutatókon túl a naponta megrendezésre kerülő ugróköteles, focis és táncos előadások is gondoskodtak.

Ügyfélszolgálat

Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás