A QP új üzemében a GE-CO gépein készülnek a hengerfejek

lead_800w

A piacvezető gyártók gépeit forgalmazó GE-CO Hungary Kft. és a száz százalékban magyar tulajdonú Qualitativ Production Zrt. partnerkapcsolata már 15 éves múltra tekint vissza. A QP szeptember elején adta át harmadik, legújabb termelőüzemét – a QP3-at – Győrben, melyben a GE-CO robotizált celláján hengerfejeket munkálnak meg a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-nek. Albert Zsolt, a QP3 projektigazgatója szerint példaértékű az együttműködés, hiszen a gépforgalmazó nem csupán terméket, hanem komplett szolgáltatás-csomagot nyújt cégük számára.

– Hogyan indult a kapcsolat annak idején a GE-CO Hungary Kft.-vel?

– 15 évvel ezelőtt kerestük meg a GE-CO-t, hogy ajánljon nekünk háromtengelyes, alumínium megmunkálásra alkalmas, gyors gépeket. Egy japán gépet vásároltunk tőlük, mely kifejezetten az autóipar igényeire fejlesztettek ki. Mind minőségben, mind ár-érték arányban kifogástalan volt, így indultunk el a közös úton. Elkezdődött egy nagyobb volumenű gépvásárlás és elmondhatom, hogy immár 15 éve az egyedi gyártásban, 10 éve pedig a sorozatgyártásban a GE-CO gépeit használjuk. A gépbeszállítás mellett szükség volt karbantartásra is, később pedig alkatrészek utánpótlásra. Főként távol-keleti gépeket forgalmaznak, de rendkívül jó reakcióidővel dolgoznak, akár a főalkatrészek pótlásáról akár a karbantartásról legyen szó. Legújabb csarnokunkban már nem  csak a gépet vásároltuk a GE-CO-n keresztül, hanem a komplett automatizálást is ők végezték. Az eszközök ár-érték arányban rendkívül kedvezőek.

 

Miért volt szükség egy újabb üzem felépítésére? Mi készül jelenleg a gyárban?

– Elengedhetetlen volt a bővítés, hiszen két projektet is elnyertünk. Nagyon szigorú szabványokat írtak elő a termék gyártásánál, ezért már a pályázat korai szakaszában a GE-CO-val és a japán gépgyártóval egy háromoldalú egyeztetésben véglegesítettük a technológiát és így szerződtünk. Jelenleg két gyártócella található az üzemben. Az egyiket a japán cég építette fel és szerelte össze Japánban. A sikeres tesztek és a próbagyártás után pedig ideszállították. A második cellánál már bátrabbak voltunk, egyeztettük a technológiát a japán gyártóval, az automatizálást és a robotintegrációt pedig már a GE-CO végezte, kifogástalanul. Ez egy szoros együttműködés volt mindhárom cég részéről. A hatezer négyzetméteres üzem létrehozásával megduplázódik a gyártókapacitás, évente további fél millió hengerfejet tudunk előállítani. Jelenleg még prototípusokat készítünk, a tervek szerint azonban ősszel megindul a sorozatgyártás és 2019 tavaszán már újabb gyártócellák érkeznek.

 

 

– Akárcsak az Audi Hungária, a Qualitativ Production Zrt. is idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Hogyan fejlődött a vállalat a negyed évszázad alatt?

– Bogisich Ferenc, a vállalat tulajdonosa 1993-ban álmodott egy nagyot és egymillió forintos törzstőkével létrehozta a Qualitativ Production Zrt. Akkor még mindössze 16 fővel indult a termelés egy közel 500 négyzetméteres üzemben. Kezdetben nem az autóiparban tevékenykedtünk, az egyik legsikeresebb termékünk például egy ajtózáró szerkezet volt, ami liftekhez készült, de gyártottunk például fogorvosi eszközöket is. Később, ahogy az autóipar erősödni kezdett Magyarországon, a QP is egyre több szolgáltatással bővült. 2001-ben már egy nagyobb gyártócsarnokra volt szükség. Dolgoztunk az Audi Hungáriának és Nemak Győr Kft.-nek is. Négy éve avattuk fel második telephelyünket, ekkor költözött külön a hengerfej-megmunkálás. Az átalakuló ipar olyan új elvárásokat támaszt, amelyekhez innovatívan kell alkalmazkodnunk. Az ipar 4.0-s technológiák és folyamatok bevezetését már elkezdtük. A most átadott QP3-as fejlesztés infrastruktúrájában megfelel az elvárásoknak, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a technológia, a robotizált gyártócellák, minőség-ellenőrző állomások, logisztikai folyamatok, gyártást követő rendszerek összhangban és a leghatékonyabban tudjanak működni.

 

 

– Ahogy említette, 25 évvel ezelőtt még csupán 16 fő dolgozott a vállalatnál. Ma már ez a létszám megközelíti a 200 a főt. Az új csarnok létrehozásával pedig további, több mint 100 munkahelyet teremtenek. Ilyen mértékű munkaerőhiányban, honnan lesz szakember?

– Ez mindenhol probléma Kelet-Európában. A munkaerőhelyzet is befolyásolt minket abban, hogy minél inkább automatizáljunk. A magyarországi pályázatok elnyerésekor feltétel, hogy plusz munkahelyet kell teremteni, a munkanélküliségi ráta azonban erősen csökken, fogytán van a munkaerő. Ez egy kényszerhelyzet, mindenki elkezdett őrült módon automatizálni, robotokat alkalmazni, ahol lehet, de gépbeállítókra, fejlesztőkre, programozókra továbbra is óriási a kereslet. Szorosabbra fűztük a kapcsolatot az egyetemekkel és a középiskolákkal. A QP is részt vesz például a duális képzésben. Mindenképp ezt az irányt kell erősíteni, hiszen azt tapasztaljuk, hogy az iskolából kikerült diákok – de beszélhetünk egyetemistákról is – gyakorlati tudása nem elegendő. Ezt kell előtérbe helyezni, erősíteni a duális képzést. Megbecsülten, versenyképes fizetéssel, jó munkahelyen, jó szakmai karriert úgy is be lehet futni, hogy ha az embernek nincs három diplomája.

– Mik a jövőbeli célok?

– Az új fejlesztéssel szeretnénk elérni azt, hogy az Audi első körös, első magyar tulajdonban lévő fő motoralkatrész beszállítója legyünk. Ez az elsődleges célunk és tudjuk, hogy a a GE-CO technológiájára ez esetben is számíthatunk. Készítettünk már olyan, minden kritériumnak megfelelő és minőségileg is kifogásolhatatlan hengerfejet a GE-CO gépein, ami abszolút kielégíti a Tier 1-es elvárásokat. A jövőben is szeretnénk velük dolgozni, hiszen ez mindkettőnknek egy minőségi ugrást jelentene.

 

Ügyfélszolgálat

Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás