Bemutatkoztak a Doosan nagy teljesítményű Y tengelyes horizontális esztergaközpontjai

PUMA-2600SY_side_open

A Doosan Machine Tools által bemutatott PUMA 2100 II és PUMA 2600 II Y tengelyes esztergaközpontok ideálisak precíziós forgácsolásra, így kiváló tulajdonságaik elsősorban az autóipar, az orvosi ipar és az általános gépgyártás területein tudnak igazán kidomborodni.


A két új modell a PUMA 2100 és a PUMA 2600 Y tengelyes sorozat továbbfejlesztett verziójának számít, és kiemelkedő teljesítményüket nemcsak a hazai pályának számító ázsiai piacokon, hanem az USA-ban és Európában is bizonyították. A 8/10/12 colos tokmányú CNC esztergaközpontok olyan komplex geometriájú alkatrészek precíz megmunkálására képesek, mint a szelepek, tengelyek, fogaskerekek, karimák, házak és szerelvények. A 376 mm maximális átmérőjű és akár 1280 mm hosszú munkadarabok egyetlen felfogással megmunkálhatók.

Kiváló felületminőség
Az X/Y/Z tengelyirányú, nagy merevségű csúszóvezetékek és a 22 kW teljesítményre képes orsó révén a gépek robusztus alapszerkezettel rendelkeznek, így a sorozat még nehéz esztergálás közben is kiváló teljesítményre képes. A merev gépszerkezet még hosszú üzemidő alatt is biztosítja a kiváló megmunkálási minőséget. A gépek legfontosabb jellemzői közé tartozik a szenzoralapú termikushőkompenzáció, amely automatikusan méri és korrigálja a forgácsolás és a súrlódás közben fellépő hőtermelést, valamint a C tengelyes korrekciós funkció, amelyet a marás pontosságának javítására fejlesztettek ki. A prémium funkciók testreszabott megoldásokat jelentenek a szerszámgyártók számára a magas hozzáadott értékű, nagyobb pontosságot megkövetelő alkatrészek gyártásához.

Magas megbízhatóság
A forgácsolási folyamat során a legnagyobb terhelés az orsóra esik, így annak kialakítása gyakorolja a legnagyobb befolyást a megmunkálás stabilitására. A legújabb PUMA esztergaközpontok orsóegységének beépített orsómotorja és továbbfejlesztett belső csapágyszerkezete nagy pontosságot biztosít még hosszú forgácsolási ciklusok alatt is. A lineáris mozgásokat végző X/Y/Z vonóorsók siklócsapágyakkal szereltek, amelyek csökkentik a súrlódási tényezőt és növelik a szerkezet kopásállóságát. A tartósságot nagyban javította a szánvezetékek szélességének és szerkezetének továbbfejlesztése.

Rövidebb ciklusidő
A forgácsolószerszámok szabad mozgását segíti elő az Y tengely opcionálisan 105 mm-es (±52,5 mm) lökete, amely bonyolultabb formák megmunkálását, például a hornyok finiselését, excentrikus marást és belső körinterpolációs marást/mélyítést is lehetővé tesz egyetlen beállítással. A szervohajtású revolverfej alapkivitelben 12 szerszámhelyes. Gyorsabb és stabilabb forgása javítja a termelékenységet. Nem szabad megfeledkezni a nagy teljesítményű, 5 000 r/min maximális fordulatszámú motor és a Doosan robusztus Base Mounted Turret (BMT) szerszámbefogó kombinációjáról sem, amely minden marási művelet során kiváló eredményekben csúcsosodik ki. Ami a programozást illeti: a Doosan egyedülálló megmunkálás- optimalizálási funkciója átlagosan 25%-kal csökkenti az állásidőt, az egyes munkadarabokra jutó ciklusidőt pedig átlagosan 6%-kal képes mérsékelni.

Ügyfélszolgálat

Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás