Innovatív iparágakban az innovatív cégek maradnak meg

BSG2

Egy gép nem elég 

Kiváló gépparkkal és stabil gyártással lehet előnyhöz jutni egy olyan piacon, ahol az autóipari beszállítóknál felszabaduló kapacitások miatt egyre nagyobb verseny várható.

Külföldi piacokat is megcélzott a kis és közepes szériák, valamint az egyedialkatrészek gyártásával foglalkozó BS CNC-Workshop Kft. A kecskeméti székhelyű vállalkozás szerint, bár továbbra is az ár a meghatározó a megrendeléseknél, hosszú távon csak az tud versenyképes lenni, aki magas minőségben és határidőre képes teljesíteni a megbízásait. Mindezt viszont a legkorszerűbb technológiával rendelkező gépekkel és folytonos üzletmenettel lehet biztosítani.

Az innovációban a cég megbízható partnere a GE-CO Hungary Kft., amely kezdetektől fogva a kecskeméti vállalkozás legfőbb technológiai beszállítója, emellett megbízható és rendkívül gyors szervizszolgáltatásával nagyban hozzájárul az üzemben végzett megmunkálás és gyártás stabilitásához. „A mennyiségi gyártás mellett ugyanis egyre nagyobb igény van a minőségi munkára, amit a fejlett technológiai megoldások nélkül nem tudnánk megvalósítani, ehhez viszont nélkülözhetetlen a biztos szervizháttér” – mondta Barabás Sándor, a BS CNC-Workshop Kft. alapítója.

Nem csoda, hogy a 2013-ban alapított cég több innovatív iparágban – egészségügy, orvosi műszerek, berendezések, gépipar, megújuló energia, közlekedés – szerzett tudását és szakértelmét hat év után már országhatáron túli piacokon is kamatoztatná, 2020-ban pedig újabb beruházásokkal növeli kapacitását.

„A szektorban tapasztalható csökkenő autóipari kereslet nincs hatással rendelésállományunkra, ugyanis cégünk technológiailag felkészült a kis és közepes szériák, valamint az egyedi alkatrészek gyártásában, és mivel nem egyoldalúan támaszkodunk bizonyos iparágakra, így rendkívül rugalmasak vagyunk, gyorsan reagálunk a megkeresésekre, akár alvállalkozók bevonásával, határidőre, a legmagasabb minőségben teljesítjük a megrendeléseket” – mondta a cégvezető.

Jó gép kell a szakember keze alá
A magánvállalkozás telephelye Kecskemét központi ipari részén található, ahol közel 600 m2-es csarnokban 3 CNC-esztergával és 4 CNC-marógéppel dolgoznak. Jelenleg 18, nagy tapasztalattal rendelkező szakembert foglalkoztatnak, többek között CNC-forgácsoló, CNC-esztergályos, lakatos, valamint programozó munkakörben, emellett aktívan részt vesznek a duális képzésben.

Már az induláskor bevezették és évről évre megújítják az EN ISO 9001:2015 minőségbiztosítási rendszert, mára több nagy multivállalat fő beszállítói, emellett 20-25 céggel állnak kapcsolatban.

A térség egyik meghatározó beszállítója kezdetben használt gépekkel dolgozott, majd az évek során fokozatosan bővítette gyártó- és megmunkálókapacitását új eszközökkel. „Ebben a szegmensben is gyorsan fejlődik a technológia, évről évre rukkolnak elő újdonságokkal a célgépgyártók, egyre gyorsabbak a gépek, egyre pontosabbak. Nekünk pedig nagyon fontos, hogy egy munkadarabot mennyi idő alatt, milyen minőségben tudunk legyártani – szériában! Nagyon nagy az elvárás ezen a téren is cégünknél, szakmailag képzett szakemberekkel dolgozom, akik képesek ennek megfelelni, ehhez viszont olyan gépet kell a kezük alá adnom, ami lehetővé is teszi ezt” – mondta Barabás Sándor.

A GE-CO komplex kínálatában a legmegbízhatóbb gyártók megoldásait találják, azonban tőlük tudják pontosan a tevékenységüknek megfelelő, legjobb ár-érték arányú gépeket beszerezni, az általuk nyújtott szolgáltatás pedig, bármilyen beruházásról legyen is szó, felső kategóriás. „Mivel főként saját erőből fejlesztünk, így nagyon meg kell gondolni, hogy milyen eszközre ruházunk be, emiatt egy rossz gép végzetes döntés lehet” – tette hozzá a cégtulajdonos.

EGY GÉP ÖNMAGÁBA N MÁR NEM ELÉG
A BS CNC-Workshop Kft. üzemében jelenleg öt darab Doosan géppel dolgoznak folyamatosan, mindegyiket a GE-CO Hungarytől szerezték be. „Hűséges vagyok, mióta megvettem az első két Doosan gépet, nem volt problémánk, nagyon elégedett vagyok, szervizigényük minimális, ár-érték arányban verhetetlenek arra a munkára, amire mi használjuk, és ami nagyon fontos, hogy bár árkategóriájuk szerint nem a precíziós gépek közé tartoznak, akár az öt mikronon belüli gyártásra is alkalmasak – mondta Barabás Sándor. – Egy magasabb kategóriájú gépet nem tudnánk kihasználni erre a tevékenységre, de jóval nagyobb lenne a költsége, míg a Doosan gépekkel az alumíniumtól a szerszámacélig mindent lehet gyártani, nagyon sokrétű a felhasználásuk.”

A karbantartással kapcsolatban a cégvezető elmondta: mivel ügyelnek a gépek tisztán tartására, komolyabb szervizre eddig nem volt szükség, de nem is engedhetnének meg maguknak olyan problémás gépeket, amelyek folyamatos támogatást igényelnek.

„Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, termelnünk kell, ezért nagyon fontos számunka a technológiai kiszolgálás színvonala, a GE-CO-nál pedig egyedülálló a rendelkezésre állás. A szerviz gyors, hatékony, az online bejelentőfelületen azonnal leadhatjuk a megrendelésünket az alkatrészekre, és 24 órán belül mindenre nálunk a megoldás. Hibakód esetén kiszállási díj nélkül telefonon is készségesen segítenek, így azonnal meg tudjuk oldani, ha probléma adódik. A leggyorsabbak a piacon, hozzáállásuk, segítőkészségük példa nélküli” – mondta BS CNC-Workshop Kft. tulajdonosa.

A gépeket ergonómiailag is megfelelőnek tartják, mivel a vezérlésük egyforma, így még táppénz esetén sem áll le a termelés, és általánosságban is kisebb a hibázási lehetőség. A típusoknak megfelelően optimalizált rendszer nincs túlbonyolítva, stabilan és jól működik. „Csak ilyen gépekkel és háttérrel tudjuk megvalósítani a célkitűzéseinket” – tette hozzá a szakember.

A Doosan gépekkel lehetséges a kis- és közepes szériák biztonságos kiszolgálása
A Doosan gépekkel lehetséges a kis- és közepes szériák biztonságos kiszolgálása

Aki megáll, az lemarad
A jövő terveivel kapcsolatban Barabás Sándor elmondta: „Szeretnénk a dinamikus fejlődésünket fenntartani, stabil megrendelői háttérrel továbbra is minőségi munkát, megfizethető áron leszállítani. A termelékenységünket és a hatékonyságunkat viszont csak beruházással tudjuk fokozni, így a 2020-as évre is terveztünk gépbeszerzést. Mivel a GE-CO kínálata professzionális, a szervize kifogástalan és zökkenőmentes, már kértünk árajánlatot a fejlesztésekre. Ehhez bővítenünk kell a csarnokot, az új részbe kerül a lakatosrészleg és az előkészítő, hogy az új berendezéseket az anyagmozgatáshoz optimalizáltan tudják behelyezni.”

A tervek között szerepel egy saját üzemcsarnok építése Kecskeméten, de oda már automatizált technológiát vezetne be Barabás Sándor. „A GE-CO-nak erre is vannak megoldásai, már most érdemes előre gondolkodnunk, hiszen egyre nehezebb a szakember-utánpótlás.”

Fekete Gergő, a GE-CO Hungary Kft. területi képviselője elmondta: „Minden ügyfelünkkel a hosszú távú üzleti kapcsolat kialakítására és fenntartására törekszünk.
A partnereink akkor elégedettek, ha folyamatosan tudnak termelni, gyártani, ehhez mi megbízható, stabilan működő, precíz gépeket, valamint gyors és minőségi szervizszolgáltatást biztosítunk. Komplex portfóliónkban mindenki megtalálhatja a tevékenysége számára testreszabott megoldásokat, szervizszolgáltatásunkat pedig magas színvonalon tartjuk. Online felületünk és készséges munkatársaink révén pedig még hatékonyabban – akár 24 órán belül – hárítjuk el az esetleges problémákat, és gondoskodunk a szükséges alkatrészek utánpótlásáról.”

Ügyfélszolgálat

Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás