Teljes technológia egyetlen helyről

baykal_fiber_lezer_kls_2000

A célgépek és szállítórendszerek gyártásában mára nemzetközi téren is elismert KLS-2000 Kft. az elmúlt hónapokban indította el, részben saját gyártói igényeihez alkalmazkodva, új lemezmegmunkáló üzemét.


Heves nevű kisváros a közelmúltban új ipari csarnokkal gazdagodott, amelyet első bérlőként lemezmegmunkáló üzemének kialakítására a KLS-2000 Kft. bérelt ki. A Baykal fiber lézervágóból, hidraulikus lemezollóból és élhajlítóból álló komplex lemezmegmunkálást lehetővé tevő technológiát, valamint két megmunkálóközpontot egyetlen cégtől, a Ge-Co Hungary Kft.-től szereztük be – tudjuk meg Lukacsics János ügyvezetőtől és az üzem vezetésével megbízott fiától, Lukacsics Gergelytől. Az új gépek még csak most álltak üzembe, az első gyártási projekt során vált teljessé az a folyamat, amely a gépek pontos működtetéséhez szükséges. Új gépek, új technológia ez számunkra, nekünk is meg kellett tanulnunk használatukat – folytatja az ügyvezető. Részben saját magunk igényeire alapozva hoztuk létre a lemezmegmunkáló üzemünket, ugyanis vecsési központunkban másfél évtizede autóipari és élelmiszeripari gyártók számára egyedi célgépek, szállítórendszerek, robotcellák tervezésével és összeállításával foglalkozunk. Sokszor szembesültünk az elmúlt évtizedben azzal, hogy a külső beszállítókra való várakozás lassítja a munkánkat. Így jött az ötlet, hogy egyes lemez-alkatrészeket, például szállítópályák részegységeit, mi magunk gyártsunk le. Ehhez komplex technológiára volt szükségünk, így találtuk meg a Ge-Co Hungary Kft.-t.

A Ge-Co filozófiája, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új tevékenységként eddig számukra kevésbé ismert technológián vagy gépbeszerzésen gondolkodnak, portfólión belül teljes körű szakmai támogatást nyújtunk a gépek kiválasztásához – teszi hozzá a Ge-Co Hungary Kft. képviseletében Egedy Barna lemezes gép divízió értékesítő. A KLS-2000 Kft.-nél például a külső vállalkozásokhoz kiszervezett lakatosmunkákat hozták tevékenységen belülre, ezzel együtt egy teljesen új telephelyet hoztak létre. Egy ekkora projektnél természetes a számos konzultáció, amikor egyszerűen azt ismerjük meg, hogy mire van szüksége a gyártónak. A feladathoz választunk gépet, fontos a mennyiség, az anyaghasználat. A cél határozza meg a komplex technológia gépeit, amely egy összetett kiválasztási feladat. A Baykal lézervágógép már méreténél fogva is üzemünk legfontosabb berendezése – mondja el az ügyvezető. Emellett található a hidraulikus lemezollónk, majd a hajlítási műveletekhez az automatizált lemezhajlító gépünk. A Baykal gépekre ár-érték arányuk miatt esett a választás, ezenkívül fontos, hogy valamennyi gépünket egyetlen kereskedőtől szereztük be. Ez lényegesen leegyszerűsíti a jövőben az esetleges javítási, karbantartási munkák összehangolását.

Ügyfélszolgálat

Ossza meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás